2013. november 27., szerda
Csirkemelles rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg héjában főtt krumpli, 0,5 dl olaj, 30 dkg pulykamell (csirkemell), 1 sárgarépa, 10 dkg zeller, só, őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejföl, petrezselyemzöld a szóráshoz. A tepsi kikenéséhez , beszórásához: vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, majd a sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval borssal befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát, jól összekavarjuk, és zsírban vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. Nem szabad kiszárítani. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleszórjuk a csíkokra vágott sárgarépa és zeller egy részét, erre jön a feldarabolt pulykamell, majd a karikára vágott krumplival folytatva lerétegezzük. Megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben 15-20 perc alatt kissé megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Kedvemrevaló, jobb mint a tojás és kolbász változat.Kifogom próbálni egyszer!
Megjegyzés küldése