Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál liszt, 3 evőkanál
olaj vagy zsír, 2 dl húsleves, 1 dl tejföl, só, bors
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe
forgatjuk, majd forró zsiradékon mindkét oldalukat kissé megsütjük, majd
lecsepegtetve félretesszük. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, belekavarunk egy evőkanál lisztet, aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük a húslevessel, beletesszük a csirkecombokat, és
lefödve puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és
összeforraljuk. Krumplival, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. Savanyúságot
kínálunk mellé.
3 megjegyzés:
Nyamm-nyamm, ez nagyon finom lehet! Vittem is! :o)
Nagyon jól néz ki! MÁr megcsodáltam. Biztos isteni si. :)
Hasonlót szoktam készíteni, tetézve egy kis reszelt sajttal, ez nagyon finom!
Megjegyzés küldése