A csörögefánk a farsang elhagyhatatlan része.
Nagyon gyorsan el lehet készíteni, egyszerűbb a kelesztett fánkoknál is. Többféle
recept létezik, mindenki a sajátjára esküszik, próbáljátok ki ezt is,
ígérem nem fogtok csalódni.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál porcukor,
2 tojássárgája, 20 dkg tejföl + joghurt fele-fele arányban, csipetnyi só, 1
kávéskanál szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál rum;
a sütéshez: olaj;
a tálaláshoz: vaníliás porcukor
Elkészítése:
1. A joghurtba belekavarjuk a szódabikarbónát,
majd az átszitált liszthez adjuk a tészta hozzávalóival.
2. Könnyű tésztát gyúrunk belőle, addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kézhez. Letakarva
kb. 30 percet pihentetjük.
3. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval
3-4 cm széles csíkokat vágunk.
4. Srégen 6-7 cm-es rombuszokra vágjuk, minden rombusz közepébe hosszanti irányban
csíkot vágunk, majd ezen áthúzzuk a csücsköt.
5. Forró olajban szép pirosra sütjük.
6. Vaníliás porcukorba forgatjuk, és melegen
tálaljuk.
1 megjegyzés:
Judit Kedves, ha elfogadod, játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám légyszíves! :)
Megjegyzés küldése