Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény,
pirospaprika, olívaolaj, 25 dkg szárazbab( vagy 2 babkonzerv), 1-2 babérlevél,
1 kávéskanál citromhéj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, só, bors
Elkészítése:
A babot néhány órára beáztatjuk, majd a babérlevéllel és kevés
sóval puhára főzzük. A csirkemellet sóval, borssal és őrölt köménymaggal
befűszerezzük, megszórjuk pirospaprikával. A zsírt felhevítjük, majd a
csirkemellet egy tűzálló tálba tesszük, a forró zsiradékkal leöntjük, és
előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Kevés olívaolajon
megfuttatjuk az előfőzött babot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a
citromhéjat, sóval, borssal fűszerezzük, kissé összeforraljuk, majd pürésítjük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, belekavarjuk a tört paszulyba. A sült
csirkemellel tálaljuk. Csirkemell helyett ropogósra sütött hagymakarikával is
kínálhatjuk.
1 megjegyzés:
Az egyszerűségében van a nagyszerűsége! Úgy elvinném ebédre...
Megjegyzés küldése