2014. január 16., csütörtök

Köményes sült csirkemell tört paszullyal


Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, pirospaprika, olívaolaj, 25 dkg szárazbab( vagy 2 babkonzerv), 1-2 babérlevél, 1 kávéskanál citromhéj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, só, bors
Elkészítése:
A babot néhány órára beáztatjuk, majd a babérlevéllel és kevés sóval puhára főzzük. A csirkemellet sóval, borssal és őrölt köménymaggal befűszerezzük, megszórjuk pirospaprikával. A zsírt felhevítjük, majd a csirkemellet egy tűzálló tálba tesszük, a forró zsiradékkal leöntjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Kevés olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött babot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citromhéjat, sóval, borssal fűszerezzük, kissé összeforraljuk, majd pürésítjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, belekavarjuk a tört paszulyba. A sült csirkemellel tálaljuk. Csirkemell helyett ropogósra sütött hagymakarikával is kínálhatjuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Az egyszerűségében van a nagyszerűsége! Úgy elvinném ebédre...