Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg kecskehús, 3 hagyma, 5 cikk
fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1-1 csípős és zöldpaprika, 2-3 hámozott paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
Egy fazékban vizet forralunk, és a
feldarabolt kecskehúsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a
vizet róla. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk
a húst, megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a
hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípős meg zöld színű paprikát,
a kockára vágott paradicsomot, sózzuk,
borsozzuk, és 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. Így pörköljük a húst vigyázva,
hogy le ne égjen. Amikor a hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, puliszkával
vagy friss házi kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Tipp: kecskehús helyett bárányból is elkészíthetjük.
EK. 2015 augusztus
1 megjegyzés:
A leforrázás metódusról nem tudtam, jó ötlet, finom, puliszkával még nem ettem! :)
Megjegyzés küldése