2013. november 2., szombat

Céklás hagymakrémleves


Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb cékla, 2-3 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, só, bors, pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A céklát és a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a vajon kissé megpároljuk. Beletesszük a céklát, kissé megfuttatjuk a hagymával, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a krumplit, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és megfőzzük. A levest botmixer segítségével pépesítjük, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt, kissé összeforraljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Most ősszel nagyon sok céklát iszom. Levesnek is mennyei. Hagymával még nem párosítottam, de biztos nagyon finom lehet!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....