2013. november 27., szerda

Csirkemelles-sonkás gnocchi




Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csirkemell, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 1 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, só, bors.
Egy adag gnocchi tészta
Elkészítése:
A csirkemellet és a sonkát csíkokra vágjuk, majd vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpuhult, felöntjük tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy tűzálló tálban összekeverjük a szósszal, megszójuk reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk. Csípős paprikát is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...