2014. április 15., kedd

Sonkaleves


Hozzávalók (4 személyre):
30-40 dkg füstölt sonka vagy csülök, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3-4 krumpli, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, házi ételízesítő, ecet, só, bors.
Elkészítése:

A sonkát vagy csülköt beáztatjuk, levét leöntjük, majd kockára vágjuk, és hideg vízben főni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk.  Amikor a hús félig megfőtt, belerakjuk a zöldségeket, meg az apróra vágott tárkonyt, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és készre főzzük. Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojássárgáját és a tejfölt a csomómentesre kavarjuk a liszttel, majd óvatosan a kész leveshez adjuk, 1-2 percig forraljuk, végül ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...