2014. szeptember 17., szerda

Almás pite burgonyás tésztával


Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 4 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 dkg élesztő, 1,5 kg alma, 15 dkg porcukor, 1 citrom héja, az almához 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg kevés cukorral összekevert darált dió, őrölt fahéj, csipet só.
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, lereszeljük vagy áttörjük. Összedolgozzuk az olajjal, cukorral, citromhéjjal, a tejben felfuttatott élesztővel, felvert tojással (amiből egy keveset félreteszünk a tészta megkenéséhez), liszttel és sóval (nem túl kemény tésztát kell kapnunk). Az almát lereszeljük, állni hagyjuk, levét kinyomkodjuk, összekeverjük cukorral és fahéjjal. A tésztát két részre osztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik lapot zsírral kikent tepsibe tesszük, morzsával meghintjük, rátesszük az almatölteléket. Tetejét dióval és cukorral meghintjük, a másik tésztalappal befedjük. Tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...