2014. szeptember 15., hétfő

Gombás gulyásleves


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg marhahús, 30 dkg gomba, 3-4 sárgarépa, 1 paszternák, 30 dkg krumpli, 1 paprika, 3 dl paradicsomlé, 1 paprika, 2 hagyma, 3 dkg zsír, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, pirospaprika, só, bors, 1 teáskanál köménymag, házi gulyáskrém és ételízesítő.
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. A húst kockára vágjuk, a hagymához adjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig pörköljük, amíg levet nem enged. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A paprikát apróra, a sárgarépát meg a paszternákot karikára vágjuk, majd a húshoz adjuk.
Házi ételízesítővel, illetve gulyáskrémmel, sóval meg borssal ízesítjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a köménymagot. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a hús már majdnem megpuhult, beletesszük a kockára vágott krumplit, meg a szeletekre vágott gombát. Ezután a tojásból meg a lisztből ízlés szerinti keménységű galuskatésztát készítünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Készre főzzük. 

Nincsenek megjegyzések: