Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 tojás, 10-15 dkg
kukoricapehely, liszt, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez.
A körethez: 2 közepes padlizsán, 3 dl joghurt, 2-3
cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra
vágjuk, kissé megsózzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egyenletesen
eloszlatjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd belekavarjuk a joghurtba, tört fokhagymával,
sóval, borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemzölddel összekavarjuk,
hideg helyre tesszük, amíg a húst megsütjük.
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk. A húst
felszeleteljük, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, felvert tojásba és a
kukoricapehelybe forgatjuk, forró zsiradékban megsütjük. A megsült csirkemellet
a padlizsánsalátával tálaljuk.
1 megjegyzés:
Ez biztos nagyon finom, a joghurtos-fokhagymás padlizsánt pedig én is gyakran készítem, nálunk nagy kedvenc.
Megjegyzés küldése