2014. szeptember 1., hétfő

Kukoricapehelyben sült csirkemell padlizsánsalátával


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 tojás, 10-15 dkg kukoricapehely, liszt, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez.
A körethez: 2 közepes padlizsán, 3 dl joghurt, 2-3 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, kissé megsózzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egyenletesen eloszlatjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd belekavarjuk a joghurtba, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemzölddel összekavarjuk, hideg helyre tesszük, amíg a húst megsütjük.
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk. A húst felszeleteljük, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, felvert tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, forró zsiradékban megsütjük. A megsült csirkemellet a padlizsánsalátával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Lujza írta...

Ez biztos nagyon finom, a joghurtos-fokhagymás padlizsánt pedig én is gyakran készítem, nálunk nagy kedvenc.