Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet főtt füstölt tarja, 1 evőkanál vaj, 1 dl tej, 1 dl
tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál tárkony, fél citrom leve és héja, só,
bors, csipet cukor.
Elkészítése:
A vajat
felforrósítjuk, a sonkaszeleteket kissé lepirítjuk, majd a pecsenyeléből
kivéve félretesszük. A pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, aranybarnára pirítjuk,
megsózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a citromhéjat, a cukrot és a tárkonyt.
Felöntjük tejjel meg a tejszínnel, belecsavarjuk a citrom levét, és sűrűre
főzzük. A sonkaszeleteket visszatesszük a mártásba, kissé összeforraljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése