2014. szeptember 1., hétfő

Erdélyi tárkonyos sonka



Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet főtt füstölt tarja, 1 evőkanál vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál tárkony, fél citrom leve és héja, só, bors, csipet cukor.
Elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, a sonkaszeleteket kissé lepirítjuk, majd a pecsenyeléből kivéve félretesszük. A pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, aranybarnára pirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a citromhéjat, a cukrot és a tárkonyt. Felöntjük tejjel meg a tejszínnel, belecsavarjuk a citrom levét, és sűrűre főzzük. A sonkaszeleteket visszatesszük a mártásba, kissé összeforraljuk. Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...