Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg zöldbab, 30 dkg
pulyka- vagy csirkemell, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, vaj,
petrezselyemzöld a szóráshoz.
A tepsi kikenéséhez, beszórásához: vaj,
zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A tisztított zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A héjában főtt
burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval, borssal
befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát, jól összekavarjuk, zsírban
vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. (Nem szabad kiszárítani!) Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával, a burgonya egy részét eloszlatjuk benne, erre jön a közben feldarabolt
pulykamell, majd az előfőzött zöldbab. Lerétegezzük úgy, hogy a tetején zöldbab
legyen. Megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk a tejföllel, és a sütőben
15-20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése