Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg
báránycomb, vagy 1 kg lábszár, 1 hagyma, 2-3 szál újhagyma, 3 cikk fokhagyma,
kapor, lestyán, petrezselyemzöld, 1 liter korpacibere, 2 dl tejföl, 1
tojássárga, 3-4 evőkanál rizs, só, bors.
Elkészítése:
A bárányhúst
megmossuk, majd kissé megsózva főni tesszük, néha a habját leszedjük. A
hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, beletesszük a levesbe. Hozzáadjuk a
zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk
a megmosott rizst, és felöntjük a korpaciberével. A zöld fűszereket apróra
vágjuk, beletesszük a levesbe, kissé összeforraljuk. Ekkor levesszük a
tűzről az ételt, a tojássárgáját összekavarjuk a tejföllel, és óvatosan behabarjuk vele a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése