Hozzávalók 4
személyre:
60 dkg
sertésborda (oldalas), 80 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 3 dl tejföl, 1
hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, köménymag, kapor, só, bors,
pirospaprika
Elkészítése:
A sertésoldalast
sóval, borssal befűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró zsírban hirtelen
elősütjük, a zsírból kiszedjük. A fennmaradt zsíron az apróra vágott hagymát
üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá, majd
zsírjára sütjük. Ráöntjük az elősütött oldalasra, megszórjuk őrölt köménnyel,
kaporral, és zúzott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt
pároljuk. 10 percnyi párolás után, hozzáadjuk az apróra vágott savanyú
káposztát, és készre főzzük. A tejfölt elkavarjuk
egy evőkanál liszttel, majd besűrítjük a káposztát. Tálaláskor megszórjuk
apróra vágott kaporral, és meglocsoljuk a maradék tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése