Hozzávalók:
8 szelet fehérkaraj, 20 dkg friss vargánya, 8 szelet császárszalonna, 1 hagyma, 1 nagyobb paradicsom, 2-3 sárgarépa, 1-2 evőkanál mustár, 5 -7 dl húsalaplé, 2 dl tejföl, só, bors, 1
teáskanál liszt, olaj;
körethez: bármilyen tészta
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, tetszés szerint
fűszerezzük. A vargányát szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre fektetünk egy-egy szalonnaszeletet, és ráteszünk 2-3 szelet vargányát. Szorosan feltekerjük, hústűvel
összetűzzük. Kevés olajon körbepirítjuk a tekercseket, majd a visszamaradt olajban megpároljuk a felaprított hagymát. Amikor a hagyma üvegesre
párolódott, felöntjük forró húslével, hozzáadjuk a
megtisztított sárgarépát meg a hámozott paradicsomot, majd belehelyezzük a
húsroládokat. Időközben figyeljünk, hogy az elpárolgó folyadékot forró vízzel pótoljuk. Lefödve kis lángon egy órán át pároljuk, majd a hústekercseket kiszedjük.
A maradék pecsenyeléből elkészítjük a szószt: a benne lévő sárgarépát és a
paradicsomot villával vagy botmixerrel pürésítjük. A lisztet csomómentesre keverjük kevés vízzel, és hozzákavarjuk a tejfölt. Ezután a pecsenyelébe tesszük a mustárt, beleöntjük a tejfölös lisztet, megsózzuk, összeforraljuk, végül a hústekercseket visszahelyezzük a szószba. Főtt
tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése