Hozzávalók 4 személyre:
1 kg birkahús, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír,
1-1 csípős és zöld húsú paprika, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A birkahúst feldaraboljuk, majd egy fazékban vizet forralunk, és a húsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a vizet a húsról.
A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,
megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús
kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípős meg zöld paprikát, sózzuk,
borsozzuk, 2-3 kanál vizet öntögetünk alá, és pörköljük a húst vigyázva, hogy le ne
égjen. Amikor a hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, és főtt
krumplival, idénysalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése