Hozzávalók:
2 kg paradicsompaprika, 1 fej káposzta, 1,5 liter
vízhez 1/2 liter 9 %-os ecet, 4 evőkanál só, 30-40 dkg cukor, 1 tasak befőzőpor, babérlevél, zellerlevél, szemes bors, mustármag.
Elkészítése:
A káposztának a külső leveleit leszedjük, a
megtisztított káposztát legyaluljuk, 2 evőkanál sóval megszórjuk, jól
meggyúrjuk, 1- 2 órát állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és
magházát eltávolítjuk. A káposztát kicsavarjuk, és megtöltjük vele a
paprikákat. Nagyobb befőttesüvegekbe helyezzük a nyitott felével felfelé,
babérlevelet és zellerzöldet rakunk köré. Az ecetet a vízzel, a cukorral és a
sóval felforraljuk, beleszórjuk a borsot, illetve a mustármagot, a tűzről levéve
belekavarjuk a befőzőport, ráöntjük a paprikákra, és azonnal rácsavarjuk az
üveg fedelét. Hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése