2014. szeptember 18., csütörtök

Erdélyi tokány


Hozzávalók 4 személyre: 
80 dkg sertéscomb, 2-3 hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál darált paprika, 1 teáskanál tárkony, 1 csipet csombor(borsikafű), 1 evőkanál zsír, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A hűst megmossuk, letörölgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk, A hagymát karikára vágjuk, a forró zsiradékban üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét meg a darált paprikát, aláöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk(néha a vizet pótoljuk), végül zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk apróra vágott tárkonnyal és csomborral, juhtúrós vagy sima galuskával tálaljuk. 

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Jaj, de jól néz ki! Nagyon guszta!

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...