2014. szeptember 24., szerda

Fahéjas szilvaleves



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szilva, 15-20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1,5 dl tejszín, 2 fahéjrúd, szegfűszeg, 1 citrom, só, rum.
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd félbevágjuk. Egy fazékba tesszük, feltöltjük kb. 1,5 liter forró vízzel, hozzáadjuk a fahéjrudat, sóval, szegfűszeggel és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Amikor felforrt, beletesszük a cukrot, majd a hideg vízzel elkevert pudingport. Lassú tűzön néhány percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a forró levessel elkavart tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, levesszük a tűzről, és kevés rummal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, hidegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

Süni írta...

Kedves Judit!
Fincsi leves :)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...