2014. szeptember 17., szerda

Rókagomba vagy vargánya savanyúság


Hozzávalók:
2 kg gomba, 3 dl ecet, 20-30 dkg cukor, 9 dl víz, kb. 1,5 evőkanál só, tárkony, 1-2 hagyma.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, ha nagyobbak, szeletekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Az ecetet a vízzel, a cukorral és a sóval felforraljuk, szemes borsot teszünk bele.
Az előkészített üvegekbe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott tárkonyt teszünk szárastól, rárakjuk a gombát, végül mindenik befőttes üvegbe 1-1 szelet hagymát teszünk. Az ecetes levet forrón a gombára öntjük, lekötjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...