Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj ,bors, só, liszt, gomba (elhagyható)
Elkészítése:
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, törött borssal, majd lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húsra rakjuk és kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, tejfölet kavarunk hozzá és krumpli, rizs vagy tésztakörettel tálaljuk.
Bármilyen savanyúság illik hozzá. Eredetileg gomba nélkül készítik, mindenképp nagyon finom.
Bármilyen savanyúság illik hozzá. Eredetileg gomba nélkül készítik, mindenképp nagyon finom.
17 megjegyzés:
Az egyszerű elkészítés ellenére tényleg nagyon finom! Én a lisztbe mártás után rögtön sütöm a húst, mit ad a várakozási idő?
Nagyon guszta! Ami azt illeti szívesen eszegetnék most egy ilyen tálból gombával együtt.:-))
Jaj, de ínycsiklandó!:) És a színei!!! Rögtön indulok!!!:)
Így tanultam a nagymamámtól, sajnos már nem tudom megkérdezni miért is pihentette.
Idő hiányában én is már készítettem pihentetés nélkül is :)
Nagyon finom lehet.
Szívesen látlak, épp várom a csíki bloggereket ..de nem jönnek :(
Nagyon jól mutat!
De remek kis tál!!
Nagyon izgalmasan hangzik ez a változat. Én még csak mustárral, borssal pácolva és úgy megsütve a húst ismerem. A hagymát pedig külön ropogósra sütve hozzá. Imádom!!!
Szeretnék átadni egy díjat! nézz be kérlek hozzám!
Nagyon jól néz ki, és finom is :)
Mi hagymás szeletnek hívjuk :P
Nálunk is, mint Mézeskalácsnál a mustáros pácos előkészítés játszik. A hagymát meg lisztbe beforgatjuk és úgy szoktuk olajban kisütni.
De nagyon szép ez a tál.
Mézeskalács, Fehérnyúl
biztosan úgy is nagyon finom :)
Köszönöm!
Imádom! Többször is erre az ételre esik a választásom, aztán 1 hétig beteg vagyok - az epém nem annyira szereti, mint én -, de megéri!
Kedves Jutka!
Most látom csak, hogy kiraktad a blogomat, nagyon szépem köszönöm. Természetesen én is kiteszem a tiédet. Én egyébként Bács-Kiskun Megyében lakom, de Erdélyt is imádom!
Lesz is néhány Erdélyből származó ételem, amihez lehet, hogy szükségem lesz egy-két tanácsra. Jöhetek hozzád?
Nagy kedvencünk
Nagyon guszta! De rég ettem már...A tálalás is étvágygerjesztő!!
Megjegyzés küldése