Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás,
10 dkg cukor, 12,5 dkg liszt, 10 dkg sütőtökpüré, 1 tasak vanília cukor, csipet
só, 1 teáskanál sütőpor, fahéj, szerecsendió, citromlé
A krémhez: 25 dkg
mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 dl joghurt, 1 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítése:
A sütőtököt
felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, hagyjuk kihűlni,
majd pürésítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a
vaníliás cukorral kikavarjuk, majd a sütőtököt, csipet sót, és a citromlével felfuttatott sütőport is hozzáadjuk, őrölt fahéjjal és
szerecsendióval fűszerezzük. Óvatosan belekavarjuk a lisztet és a tojásfehérje
kemény habját. Sütőpapírral bélel tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos
sütőben megsütjük. Amikor megsült egy vizes konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk
és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a joghurtot
kissé felmelegítjük, majd belekavarjuk a zselatint. A krémsajtot a porcukorral
kikavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a joghurtot. Ezzel a krémmel töltjük
meg a kihűlt piskótát. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, másnap szeleteljük. Tetejét csokoládéval, porcukorral díszítjük.
4 megjegyzés:
De szép:) Nagyon jól mutat a sérga tésztában a mascarponés krém, és a díszítés is klassz:)
Csodaszép lett, ki fogom próbálni :)
Ez igen, valami csodaszép lett, átdobhatnád így ahogy van, nagyon megenném:-))))
Ezt már a facebookon is megcsodáltam. mihelyt időm engedi, én is elkészítem.
Megjegyzés küldése