Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3
evőkanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor
A töltelékhez: 20 dkg sonka, 20 dkg
gomba, 2 hámozott paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, bazsalikom, oregánó, só,
bors, tetszés szerint csípős paprika, olívaolaj.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákavarjuk
a cukrot, 1 evőkanál lisztet, és megkelesztjük. A lisztet a sóval átszitáljuk, a megkelt
az élesztőt hozzáöntjük, hozzáadjuk az olajat és annyi tejet, hogy közepes
keménységű tésztát kapjunk. A megdagasztott tésztát 30 percig kelesztjük. A
paradicsomot pürésítjük, hozzákavarjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott
bazsalikomot és oregánót, sóval, borssal fűszerezzük. A gombát enyhén sós
vízben meglobbantjuk, leszűrjük. A sonkát, a hagymát, és a gombát felszeleteljük.
A tésztát 4 részre osztjuk, kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a
paradicsomkrémmel, a pizza felére rakjuk a tölteléket, megszórjuk reszelt
sajttal, majd a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékre, majd olívaolajjal
megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ízlés
szerint szórhatunk rá kevés csípős paprikát is.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, és finom is lehet! Ami a Konyhatöndérben látszik, gondolom szintén Te sütötted és fényképezted :) nagyon szép....
Köszönöm szépen!
Igen én sütöttem és fotóztam :)
Megjegyzés küldése