2013. október 5., szombat

Töltött pizza


Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál  olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor
A töltelékhez: 20 dkg sonka, 20 dkg gomba, 2 hámozott paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, bazsalikom, oregánó, só, bors, tetszés szerint csípős paprika, olívaolaj.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákavarjuk a cukrot, 1 evőkanál lisztet, és megkelesztjük. A lisztet a sóval átszitáljuk, a megkelt az élesztőt hozzáöntjük, hozzáadjuk az olajat és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A megdagasztott tésztát 30 percig kelesztjük. A paradicsomot pürésítjük, hozzákavarjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot és oregánót, sóval, borssal fűszerezzük. A gombát enyhén sós vízben meglobbantjuk, leszűrjük. A sonkát, a hagymát, és a gombát felszeleteljük. A tésztát 4 részre osztjuk, kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a paradicsomkrémmel, a pizza felére rakjuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékre, majd olívaolajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ízlés szerint szórhatunk rá kevés csípős paprikát is.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, és finom is lehet! Ami a Konyhatöndérben látszik, gondolom szintén Te sütötted és fényképezted :) nagyon szép....

Jutka írta...

Köszönöm szépen!
Igen én sütöttem és fotóztam :)