Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg zöldbab,25-30 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 1
zöldpaprika, 1-2 sárgarépa, 2-3 krumpli(elhagyható), tojásnyi zsír, 1 evőkanál
liszt, só, házi ételízesítő, 1 teáskanál cukor, 2 hámozott paradicsom vagy 1 dl
paradicsomlé, pirospaprika, ecet, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A császárszalonnát csíkokra vágjuk, majd egy fazékban főni
tesszük. A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk,
megmossuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára daraboljuk. A hagymát
apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott
paprikát, az apróra vágott sárgarépát, és feltöltjük vízzel. Beletesszük a
zöldbabot meg a krumplit, sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük.
Fedő alatt lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, a leveshez adjuk a
főzőlével együtt, vigyázva, hogy ne sózzuk el a levest. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot vagy a paradicsomlét, és megszórjuk apróra vágott
petrezselyemzölddel. A zsírból és lisztből paprikás rántást készítünk, és
berántjuk a levest. Tálalás előtt kevés cukorral, ízlés szerint ecettel
fűszerezzük. Tejfölt is kínálhatunk mellé.
Tipp: császárszalonna helyett csülökkel is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése