Hozzávalók (4
személyre):
30 dkg darált hús, 4 nagyobb paprika, 3 evőkanál rizs, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10-15 dkg sajt, 2 dl paradicsomlé, petrezselyem és zeller zöld, pirospaprika, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A paprikákat jól megmossuk, hosszában elvágjuk, kicsumázzuk, majd zsiradékkal kikent tűzálló tálba rakjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2 dl vízzel. Hozzáadjuk a megmosott rizst, felforraljuk, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ekkor összevegyítjük a darált hússal, a zúzott fokhagymával, meg az apróra vágott zöld fűszerekkel, sóval és borssal ízesítjük. Belekavarjuk a sajt felét is, és a töltelékkel megtöltjük a paprikákat. Aláöntünk kevés vizet, a paradicsomlevet, majd alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe 40-50 percig sütjük. Végül levesszük az alufóliát, megszórjuk a maradék sajttal és vissza toljuk a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon. Melegen tálaljuk.
Tipp: maradék fasírthúsból is
elkészíthetjük.
30 dkg darált hús, 4 nagyobb paprika, 3 evőkanál rizs, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10-15 dkg sajt, 2 dl paradicsomlé, petrezselyem és zeller zöld, pirospaprika, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A paprikákat jól megmossuk, hosszában elvágjuk, kicsumázzuk, majd zsiradékkal kikent tűzálló tálba rakjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2 dl vízzel. Hozzáadjuk a megmosott rizst, felforraljuk, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ekkor összevegyítjük a darált hússal, a zúzott fokhagymával, meg az apróra vágott zöld fűszerekkel, sóval és borssal ízesítjük. Belekavarjuk a sajt felét is, és a töltelékkel megtöltjük a paprikákat. Aláöntünk kevés vizet, a paradicsomlevet, majd alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe 40-50 percig sütjük. Végül levesszük az alufóliát, megszórjuk a maradék sajttal és vissza toljuk a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése