Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes padlizsán, 30 dkg csirkemell, 2 hámozott
paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, bazsalikom, só, bors.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában elvágjuk, a belsejüket egy
kanállal kivájjuk, kissé megsózzuk. A csirkemellet kockára vágjuk, sóval,
borssal fűszerezzük, majd forró vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsán
kikapart húsát, és az apróra vágott paradicsomot, zúzott fokhagymával, apróra
vágott bazsalikommal ízesítjük, majd a raguval megtöltjük a padlizsánokat. A
megtöltött csónakokat tűzálló tálba helyezzük, és 190 fokon kb. 30 perc alatt
megsütjük. Forrón tálaljuk. Csípős csilipaprikát kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése