2014. július 30., szerda

Csirkehússal töltött padlizsán


Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes padlizsán, 30 dkg csirkemell, 2 hámozott paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, bazsalikom, só, bors.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában elvágjuk, a belsejüket egy kanállal kivájjuk, kissé megsózzuk. A csirkemellet kockára vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsán kikapart húsát, és az apróra vágott paradicsomot, zúzott fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd a raguval megtöltjük a padlizsánokat. A megtöltött csónakokat tűzálló tálba helyezzük, és 190 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. Csípős csilipaprikát kínálhatunk mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...