Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 5 dkg bacon, 2 dl főzőtejszín, 5
dkg reszelt sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 csokor
petrezselyemzöld, majoránna, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon
üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott
krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc alatt megfőzzük. Amikor a
krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre
kavarjuk, és besűrítjük a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel. A
bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított
baconnel tálaljuk, pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése