Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg bárány vagy birkahús, 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1
tojássárgája, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, petrezselyemzöld,
só, bors, csípős paprika, olaj.
a vajgaluskához: 1 tojás, 1 evőkanál puha vaj, 2-3
evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk. Az
apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, amit
fehéredésig párolunk, végül a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük
vízzel, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön puhára
főzzük. A vajgaluska hozzávalóit elkavarjuk, és teáskanállal a levesbe
szaggatjuk. A tejfölt a tojássárgájával és a liszttel elkavarjuk, besűrítjük a
levest, citromlével savanyítjuk, vékony szeletekre vágott csípős paprikával,
petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
EK. 2016 Húsvéti Különszám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése