Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny vagy comb, 2 dl joghurt, 4 cikk
fokhagyma, 1 evőkanál méz, petrezselyemzöld, kurkuma, só, bors, olívaolaj.
a körethez: 20 dkg rizs,
15 dkg konzervkukorica, só, 1 teáskanál házi ételízesítő, 2 dkg vaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet. A
joghurtot a zúzott fokhagymával összekeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott
petrezselyemzöldet, majd kurkumával, mézzel, olívaolajjal jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb, jól záródó dobozba tesszük a húst, leöntjük a fűszeres joghurttal,
jól összekeverjük, és legalább egy napig hideg helyen hagyjuk állni. Másnap nem
túlságosan forró olajon kb. 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, így jó
szaftos marad.
A rizst megmossuk,
felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és puhára főzzük. A végén
hozzáadjuk a kukoricát is, felforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A
vajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és összekavarjuk a
kukoricás rizzsel.
KT. 2016 febr.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése