Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál
só, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 dkg cukor;
A töltelékhez: petrezselyemzöld, pirospaprika, 10 dkg reszelt
sajt, 2 vékony szelet sonka, 2 evőkanál vaj;
továbbá: 1 tojás, kevés zsír, mandulaforgács.
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd
összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, téglalappá nyújtjuk, Mindkét lapot
megkenjük a vajjal, egyiket megszórjuk petrezselyemzölddel és a
pirospaprikával, a másik lapra rászórjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott
sonkát. Mindkét lapot külön-külön szorosan feltekerjük, majd a két rudat
összecsavarjuk. Zsírral kikent kalácsformába tesszük, megkenjük felvert
tojással, megszórjuk mandulaforgáccsal, további 20 percig kelesztjük, majd
előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
EK. 2016 március.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése