2014. október 25., szombat

Párolt sertésszelet


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéscomb vagy karaj, 25 dkg vegyes zöldség, 1 vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, zsír, só, egész bors, 1 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése:
1. A húst jól megmossuk, felszeleteljük és kissé megveregetjük, a zöldségeket megtisztítjuk.

2. A húst sóval, borssal fűszerezzük, forró zsírban minden oldalát elősütjük.

3. Hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket, házi ételízesítővel fűszerezzük, rövid lében pároljuk.

4. Amikor a hús megpuhult, a levéből kiszedjük.

5. A visszamaradt zöldségeket leszűrjük (a lét félretesszük), pürésítjük. Közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjük a hús párolólevét. Jól kiforraljuk, lezsírozzuk, végül elkeverjük benne a paradicsompürét. Ezt a mártást tálaláskor a húshoz adjuk. 

Főtt tésztával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....