Hozzávalók:
6 kg káposzta, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg cukor, 1
liter 9%-os ecet, só, szemes bors, 2-3 torma.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, majd másfél
marék sóval megszórjuk, jól meggyúrjuk. A paradicsompaprikát vékony szeletekre
vágjuk, fél marék sóval összekeverjük. Egy éjszakára hideg helyen állni
hagyjuk. A tormát lereszeljük. Másnak a káposztát jól kicsavarjuk, majd
összevegyítjük a paradicsompaprikával (ezt ne csavarjuk ki) és a reszelt
ormával.. A cukrot az ecettel elkavarjuk, majd a zöldségre töltjük, jól
elkavarjuk, majd befőttes üvegekbe rakjuk és lefödjük.
2 megjegyzés:
Meddig áll el, mert ni ncs benne tartósítószer, és borkén sem kell hozzá, hogy megőrizze színét? Éva
Itt a torma a tartósító, télig mindig megesszük..így nem tudom :)
Megjegyzés küldése