Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csülök, 30 dkg száraz fehérbab, 1 hagyma,
2 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, 2 dl
paradicsomlé, házi ételízesítő, só, fűszerpaprika, ecetes tárkony;
a vajgaluskához: 1 tojás, 1 evőkanál puha vaj, 2-3
evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
A paszulyt előző este hideg vízbe áztatjuk. A
füstölt csülköt megmossuk, és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát meg a zúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt,
hozzáadjuk a babot, a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, a házi
ételízesítőt meg a tárkonyt, ha szükség megsózzuk. Mikor a hús megfőtt, kivesszük,
kicsit hűlni hagyjuk, kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe. A vajgaluska hozzávalóit elkavarjuk, és teáskanállal a levesbe szaggatjuk. A zsíron
világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk, belekavarjuk a fűszerpaprikát,
felöntjük a paradicsomlével, csomómentesre kavarjuk, a levesre töltjük, végül kiforraljuk. Hagymával és friss kenyérrel tálaljuk. Tejfölt is kínálhatunk
mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése