2014. október 1., szerda

Székely karaj


Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet karaj, 1 kisebb káposzta, 3-4 hámozott paradicsom vagy 3 dl paradicsomlé, só, bors, liszt, 2 evőkanál ecet, kapor, csombor, zsír.
Elkészítése:
A káposztát ecetes-sós vízben főni tesszük, majd ahogy puhulni kezdenek a levelek, sorjában óvatosan leválasztjuk őket. A torzsánál kezdve és az eret elvágva a legkönnyebb. A káposzta megmaradt közepét vékonyra vágjuk. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró zsíron mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Az elősütött karajszeleteket egy-egy káposztalevélbe csomagoljuk, és egy fazékba fektetjük. Mellé kanalazzuk a vékonyra vágott káposztát, megszórjuk kaporral meg csomborral, befödjük az apróra vágott paradicsommal, feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: