Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet karaj, 1 kisebb káposzta, 3-4 hámozott
paradicsom vagy 3 dl paradicsomlé, só, bors, liszt, 2 evőkanál ecet, kapor,
csombor, zsír.
Elkészítése:
A káposztát ecetes-sós vízben főni tesszük, majd ahogy
puhulni kezdenek a levelek, sorjában óvatosan leválasztjuk őket. A torzsánál
kezdve és az eret elvágva a legkönnyebb. A káposzta megmaradt közepét vékonyra
vágjuk. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük,
lisztbe mártjuk, és forró zsíron mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Az
elősütött karajszeleteket egy-egy káposztalevélbe csomagoljuk, és egy fazékba
fektetjük. Mellé kanalazzuk a vékonyra vágott káposztát, megszórjuk kaporral
meg csomborral, befödjük az apróra vágott paradicsommal, feltöltjük annyi
vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. Tejföllel és csípős paprikával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése