Hozzávalók a piskótához:
8 tojás, 20 dkg cukor, 8 dkg liszt, 8 evőkanál
kakaó, 8 evőkanál étkezési keményítő, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
a krémhez: 4 tojássárgája, 25 dkg cukor, 25 dkg
mascarpone, 5 dl tejszín, vaníliaaroma vagy 2 tasak vaníliás cukor, 10 g
zselatin.
a szóráshoz: kakaó
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét
csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját,
majd a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. A masszát két
részre osztjuk, és kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és
előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. A krémhez a
tojássárgáját vízgőz fölött fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a
zselatint, hagyjuk kihűlni. A mascarponét kikavarjuk, kanalanként adagolva
beledolgozzuk a kihűlt tojáskrémet, a vanília aromát és a kemény habbá vert
tejszínt. Az egyik lapra kenjük a krém felét, megszórjuk kakaóval, beborítjuk a
második lappal, majd a maradék krémet rákenjük, és ezt is megszórjuk kakaóval. Pár
órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése