Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg vörös lencse, 1 hagyma, 1 evőkanál
sűrített paradicsom, 4 dl zöldségalaplé, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál olíva
olaj, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vargánya, pirított kenyérkocka, 1-2
babérlevél, őrölt kömény, só, bors, zsír vagy olaj.
Elkészítése:
A lencsét hideg vízben egy éjszakára
beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Az olajban megpároljuk,
hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a durvára vágott fokhagymát, és
összepároljuk. Beletesszük a lencsét, a zöldségalaplével feltöltjük, ha szükség
vízzel pótoljuk. Őrölt köménnyel, borssal és sóval fűszerezzük, hozzáadjuk a
babérlevelet, majd puhára főzzük. Miután a babérlevelet kivettük, a levest
pürésítjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, és besűrítjük a levest. A vargányát
szeletekre vágjuk, majd forró zsiradékon megsütjük. A levest a pirított
vargányaszeletekkel és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése