2014. október 28., kedd

Sült karaj májas rizottóval


Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéskaraj, 40 dkg rizs, 1-1 sárgarépa és paszternák, 1 kisebb hagyma, 10 dkg piros kápia paprika, 25 dkg pulyka-, csirke- vagy kacsamáj, 1 dl fehérbor, 3 dl húsleves vagy zöldségalaplé, 2 evőkanál vaj, 5 dkg parmezán vagy más kemény sajt, zsír, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A zsíron megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, ráöntjük húslevest, illetve sóval, borssal fűszerezzük. Amikor a leve elfőtt, hozzáöntjük a bort, hagyjuk, amíg elpárolog. A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpirítjuk, és a rizshez kavarjuk.  Ha szükséges, néha pótoljuk forró levessel vagy vízzel, amíg megfő a rizs. Ekkor belekavarjuk a reszelt parmezán sajtot és a petrezselyemzöldet, a tűzről levéve pedig hozzáadunk 1 evőkanál vajat, és lefödve 2-3 percig pihentetjük. A sült sertéskarajjal, forrón tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések: