Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéskaraj, 40 dkg rizs, 1-1 sárgarépa és
paszternák, 1 kisebb hagyma, 10 dkg piros kápia paprika, 25 dkg pulyka-,
csirke- vagy kacsamáj, 1 dl fehérbor, 3 dl húsleves vagy zöldségalaplé, 2
evőkanál vaj, 5 dkg parmezán vagy más kemény sajt, zsír, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A zsíron
megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, kevés
vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, ráöntjük húslevest, illetve sóval,
borssal fűszerezzük. Amikor a leve elfőtt, hozzáöntjük a bort, hagyjuk, amíg
elpárolog. A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon
megpirítjuk, és a rizshez kavarjuk. Ha
szükséges, néha pótoljuk forró levessel vagy vízzel, amíg megfő a rizs. Ekkor
belekavarjuk a reszelt parmezán sajtot és a petrezselyemzöldet, a tűzről levéve
pedig hozzáadunk 1 evőkanál vajat, és lefödve 2-3 percig pihentetjük. A sült
sertéskarajjal, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése