Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéscomb vagy karaj, 25 dkg vegyes zöldség, 1 vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, zsír, só, egész bors, 1 dl
paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése:
1. A húst jól megmossuk, felszeleteljük és kissé
megveregetjük, a zöldségeket megtisztítjuk.
2. A húst sóval, borssal fűszerezzük, forró zsírban minden oldalát
elősütjük.
3. Hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket, házi ételízesítővel fűszerezzük, rövid lében pároljuk.
4. Amikor a hús megpuhult, a levéből kiszedjük.
5. A visszamaradt zöldségeket leszűrjük (a lét félretesszük), pürésítjük. Közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük
liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjük a hús párolólevét. Jól
kiforraljuk, lezsírozzuk, végül elkeverjük benne a paradicsompürét. Ezt a
mártást tálaláskor a húshoz adjuk.
Főtt tésztával vagy burgonyapürével
tálaljuk.
1 megjegyzés:
Az összepürésített zöldségeket akkor adom hozzá mikor a hús főzőlevét is?
Megjegyzés küldése