Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirke- vagy szárnyaszúza, 5 dkg füstölt
szalonna, 4-5 paprika, 3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika,
házi ételízesítő, só, bors.
Elkészítése:
A zúzát jól megmossuk, megtisztítjuk, a porcokat
levágjuk, majd kockára vágjuk. A szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés
zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát, kissé átpirítjuk, házi ételízesítővel, sóval, borssal
fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú
tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a paprikát, megszórjuk
pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre főzzük. Puliszkával meg paradicsomsalátával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése