Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 1-1 kisebb
padlizsán és tök, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 3-4 paradicsom vagy
hámozott paradicsomkonzerv, 20 dkg reszelt sajt, oregánó, bazsalikom, só, bors,
vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A
tököt és a padlizsánt félbe, majd csíkokra vágjuk. A hagymát egy evőkanál
olvasztott vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt zöldséget, a
zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, kissé összefőzzük. A
paradicsomokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a párolt zöldséghez adjuk. Kissé
összeforraljuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd összevegyítjük a főtt
tésztával meg a reszelt sajttal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával, és beleöntjük a paradicsomos tésztát. Előmelegített 200 fokos
sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.
1 megjegyzés:
Olyan finomakat tudsz főzni... Nem ér! :-))))
Megjegyzés küldése