Hozzávalók (4-6 személyre):
80 dkg sovány sertésdagadó, 1 zsemle, 40 dkg
kacsamáj, 1 tojás, tej, 1 evőkanál zsír,1 fej hagyma, darált bors, só, 1 csokor
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sertésdagadóról levágjuk a zsíros részeket, majd
éles késsel bevágjuk, amilyen mélyen csak tudjuk, vigyázva, hogy az oldalát ne
vágjuk ki.
A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk tejbe. A
hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra
vágott májat, megsózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet, és az egészet puhára pároljuk. Amikor kihűlt, ledaráljuk a kicsavart
zsemlével együtt, és hozzákeverünk 1 egész tojást. Betöltjük a dagadó nyílásába, és bevarrjuk.
A dagadót sóval, borssal fűszerezzük, zsírral kikent
tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és egyenletesen forró sütőben saját levével locsolva pirosra sütjük.
A megsült dagadót lefedve 20-30 percig állni hagyjuk, csak azután szeleteljük és tálaljuk. Hidegen vagy melegen egyaránt
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése