Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 50 dkg vegyes darált hús, 10 dkg
császárszalonna, 2 nyers tojás, 6 főtt tojás, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1
zsömle, 3-4 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, só,
bors, pirospaprika.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A hagymát felszeleteljük, majd a zsíron üvegesre
pároljuk.
3. A csirkemájat megtisztítjuk, kockára vágjuk, a hagymához
adjuk. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
4. Egy őzgerincformát kibéleljük a császárszalonna-szeletekkel.
5. A csirkemájat apróra vágjuk vagy ledaráljuk, a
petrezselyemzöldet meg az újhagymát felaprítjuk, és összevegyítjük a májjal, a
darált hússal, a beáztatott és kiszorított zsemlével. Hozzáadjuk a nyers
tojást, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
6. Jól összevegyítjük, majd kb. felét az őzgerincformába
simítjuk, rárakjuk a főtt tojásokat, befedjük a maradék töltelékkel.
7. Ráhajtjuk a szalonnát, forró sütőben 40-50 perc alatt
megsütjük. Hidegen szeleteljük.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretjük az ilyen ebédekte biztos fincsi lehet :)
Megjegyzés küldése