Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkezúza, 2-3 dkg sárgarépa, 20 dkg
petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2
paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1
evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír vagy 2-3 evőkanál
olaj, só, bors, házi ételízesítő, ecet.
a levesbetéthez: 2 tojás
Elkészítése:
A zúzát jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra
vágjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk házi
ételízesítőt. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a megtisztított, apró
kockákra vágott zöldséget, a hámozott, kockára vágott paradicsomot vagy
paradicsompürét, és készre főzzük. Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az
olajban megfuttatjuk a lisztet, pirospaprikával színezzük, és egy pohár
hideg vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, ecettel savanyítjuk, és
összeforraljuk. A tojásokat felverjük, és lassan a forró levesbe csurgatjuk. Az
apróra vágott petrezselyemzöldet a végén rászórjuk a kész levesre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése