2014. október 15., szerda

Káposzta-paradicsompaprika savanyúság


Hozzávalók:
6 kg káposzta, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg cukor, 1 liter 9%-os ecet, só, szemes bors, 2-3 torma.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, majd másfél marék sóval megszórjuk, jól meggyúrjuk. A paradicsompaprikát vékony szeletekre vágjuk, fél marék sóval összekeverjük. Egy éjszakára hideg helyen állni hagyjuk. A tormát lereszeljük. Másnak a káposztát jól kicsavarjuk, majd összevegyítjük a paradicsompaprikával (ezt ne csavarjuk ki) és a reszelt ormával.. A cukrot az ecettel elkavarjuk, majd a zöldségre töltjük, jól elkavarjuk, majd befőttes üvegekbe rakjuk és lefödjük.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Meddig áll el, mert ni ncs benne tartósítószer, és borkén sem kell hozzá, hogy megőrizze színét? Éva

Jutka írta...

Itt a torma a tartósító, télig mindig megesszük..így nem tudom :)