2012. november 3., szombat

Pulykahúsos rakott káposzta


Ezt a rakott káposztát maradék paprikás vagy pörköltből is elkészíthetjük, így nem kell ugyanazt az ételt újra feltálalni.

Hozzávalók:
1 kg pulykamell(lehet csirke vagy sertéshús is), 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, olaj, 1 kg savanyú káposzta, 1 evőkanál zsír, 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a kockára vágott pulykamellet, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzákavarjuk a tejfölt is.
A savanyú káposztát a zsíron megfuttatjuk, majd kevés vizet öntünk rá és puhára főzzük.
A krumplit kockára vágjuk, megsózzuk, és annyi vízzel amennyi ellepi feltesszük főni. Amikor megfőtt, leszűrjük, beletesszük a vajat és pépesre összetörjük. Sózzuk és forró tejet adunk hozzá, így fehéredik ki szépen a püré.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, egyenletesen elsimítjuk a káposzta egyharmadát, paprikást kanalazunk rá, majd a krumplipüré következik. Lerétegezzük, amíg a hozzávalókból tart. Előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt közepes tűznél kissé átsütjük. Forrón tálaljuk.




3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet, és finom is lehet :)

tücsi írta...

Jó ötlet a maradék felhasználása! Finom!!!!

Névtelen írta...

Na, ebben még találhatok hasonlót: A magyar úri család konyhája c.