Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja, 2 kisebb tök vagy cukkini,
szalonna, 1 paprika, 1 hagyma, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük, sóval borssal
fűszerezzük, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A hagymát, paprikát
megtisztítjuk, feldaraboljuk. A cukkinit szeletekre, a szalonnát 3 cm-es
csíkokra vágjuk. A tarját kockára vágjuk, majd a szalonnával és a zöldségekkel
felváltva nyársakra húzzuk. Forró faszénparázs fölött megsütjük, azonnal
tálaljuk.
A fokhagymás mártogatóhoz: 3 gerezd zúzott
fokhagyma, 1 dl joghurt, olívaolaj, só.
A római köményes mártogatóhoz: 2 dl joghurt, 1
mokkáskanál őrölt római kömény, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, só,
őrölt fehér bors.
A kapros mártogatóhoz: 1 evőkanál majonéz, 1 dl
joghurt vagy tejföl, 2-3 szál friss kapor, só.
A mártogatóhoz a hozzávalókat összekavarjuk, és
amíg a nyársak elkészülnek hűtőben tároljuk.
2 megjegyzés:
Ezt most nagyon megenném :)
Gratulálok a megjelenéshez! Nagyon guszta, igazi nyári eleség! Jöhetne!!!
Megjegyzés küldése