2014. július 9., szerda

Barackos-túrós sütemény


Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, csipet só.
a mákos töltelékhez: 15 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 tojás, 30-40 dkg barack (lehet más gyümölcs is), 1 evőkanál búzadara.
a túrós töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál mazsola, 2 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara.
továbbá: porcukor, zsír
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, három részre osztjuk, és mindegyik részt tepsi nagyságú lappá nyújtjuk. A mákos töltelékhez az egész tojást a cukorral jól kikavarjuk, beleszórjuk a mákot. A barackot megmossuk, felszeleteljük. A túrós töltelékhez a tojást a kétféle cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a tehéntúrót és a mazsolát. Az első lapot kizsírozott tepsibe simítjuk, megszórjuk a búzadarával, rákanalazzuk a mákos tölteléket, amennyire lehetséges elsimítjuk. Megrakjuk a csíkokra vágott barackkal, majd a második lappal befedjük. Ezt is megszórjuk búzadarával, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük az utolsó lappal. Villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Melegen megszórjuk porcukorral, langyosan már szeletelhetjük.

A receptet a Vidék íze magazinból variáltam át, nagyon finom és mutatós sütemény!

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Mennyi földi jó került ebbe a sütibe! Tetszik:-)

Blogkonyha írta...

Ahogy a süti címét olvastam, hirtelen nem tudtam, hogy mi lehet benne az a sötét töltelék. De aztán olvasom, hogy mák. Jó kis párosítás, nagyon guszta!