Hozzávalók (4 személyre):
4 kápia paprika, 20 dkg májkrém, 3 tojás, 1-2
teáskanál mustár, 2 evőkanál majonéz, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
A tojást keményre főzzük, amikor kihűlt, meghámozzuk, illetve kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd simára
keverjük a mustárral. Hozzáadjuk a májkrémet, a majonézt, sóval, őrölt borssal és apróra vágott
petrezselyemzölddel ízesítjük. A jól kikevert májas tölteléket egy műanyag zacskó
vagy a tortadíszítő zsákjába rakjuk, és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk. Kitűnő
hidegtálakra, de önmagában is nagyon finom reggeli vagy vacsora.
A fűszerezést saját ízlésünknek megfelelően
alakíthatjuk.
1 megjegyzés:
Kőrözöttel már töltöttem paprikát, májkrémmel még nem. Nagyon jó ötlet, egy hidegtálon el tudom képzelni... :o)
Megjegyzés küldése